Onderzoeksrapport: Black Friday-koorts blijft stijgen
 
 
 
 

Als retailer hoeft u niet lang te twijfelen: vanaf eind november gaat u weer een gouden periode tegemoet. De laatste week van november- traditioneel de ‘Black Friday’-week - is wanneer de koopwoede bij de consument naar ongeziene hoogte stijgt. De honger om koopjes te doen blijft dan onverzadigbaar tot na de kerstperiode. 

Ingenico publiceert jaarlijks cijfers van de piekmomenten in online retail. In vergelijking met 2017 steeg het transactievolume op Black Friday in 2018 met 84% in Europa, in België met 11%. In vergelijking met een doordeweekse vrijdag vinden er in België maar liefst 68% meer transacties plaats op Black Friday. Uit de cijfers blijkt ook dat het aandeel van internationale online transacties elk jaar toeneemt.

Het zijn lang niet enkel en alleen de grote winkelketens die profiteren van deze piekmomenten. Uit consumentenonderzoek van Ingenico blijkt dat in België 22% van de consumenten prefereert om online bij kleine handelaars te shoppen. E-commerce lijkt des te meer het wapen bij uitstek te zijn voor de kleine retailer om zich tegen de retailreuzen te wapenen. 

 

Voornaam*
Achternaam*
Jobtitel*
Jobfunctie*
Bedrijf*
Bedrijfsgrootte*
Sector*
Email*
Telefoonnummer*
In welke landen bent u momenteel actief?*
Welk e-commerce platform gebruikt u?*
Wie is uw huidige betalingsprovider?*
Door het downloaden van deze white paper gaat u akkoord met onze privacy-, cookie- en algemene voorwaarden. Uw gegevens worden opgenomen in onze database en kunnen gedeeld worden met de samenstellers van deze downloads. We maken er u op attent dat u door deze samenstellers kan worden benaderd. U kan uw gegevens hier centraal bekijken, beheren, uitschrijven of aanpassen.