De cognitieve onderneming; een nieuwe vorm van zakendoen
 
 
 
 

De cognitieve onderneming bestaat uit verschillende zakelijke platformen. Eén van die platformen fungeert als het ware als de kern van de organisatie, en biedt cruciale differentiatie. Toch maken organisaties uiteraard ook gebruik van secundaire of ondersteunende platformen voor de middle- en back-officeprocessen. Tot slot wordt in elke fase ook nog heel wat onderliggende technologie gebruikt.

  • De belangrijkste onderdelen van de cognitieve onderneming zijn als volgt:  
  • Een werkcultuur waarbij flexibele innovatie centraal staat en die nieuwe skill sets, een andere aanpak en nieuwe werknemers meteen omarmt, en zo de onderneming wat menselijker maakt. 
  • Een ecosysteem van zakelijke platformen, die zowel eigen zijn aan de industrie en ook transactioneel van aard zijn.  
  • Toegepaste exponentiële technologieën zoals AI, IoT, automatisering en blockchain.  
  • Een open, hybride en veilige multicloud-omgeving  

Het kernwoordje bij een cognitieve onderneming is zonder twijfel “menselijkheid”.  En dat terwijl de digitale innovatie voornamelijk op technologie focust. Misschien is de volgende revolutie wel een humane in plaats van een digitale revolutie. 

 

Voornaam*
Achternaam*
Jobtitel*
Jobfunctie*
Bedrijf*
Bedrijfsgrootte*
Sector*
Email*
Telefoonnummer*
Heb je de inzichten en tools om klanten een gepersonaliseerde ervaring te geven via verschillende kanalen?*
YesNo
Wat zijn je prioriteiten voor 2019?*
Wanneer denk je hieraan te kunnen gaan werken?*
Je kan jouw voorkeuren altijd aanpassen door een mail te sturen naar netsupp@us.ibm.com. Ook kan je altijd afmelden door op de afmeldlink te klikken in een e-mail.
Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens door IBM vindt u in de IBM Privacyverklaring. Door dit formulier in te dienen erken ik dat ik de IBM Privacy verklaring heb gelezen en begrepen.
Door het downloaden van deze white paper gaat u akkoord met onze privacy-, cookie- en algemene voorwaarden. Uw gegevens worden opgenomen in onze database en kunnen gedeeld worden met de samenstellers van deze downloads. We maken er u op attent dat u door deze samenstellers kan worden benaderd. U kan uw gegevens hier centraal bekijken, beheren, uitschrijven of aanpassen.